torstaina, joulukuuta 25, 2008

 

Tietoliikenteessä riittää haasteita


Pahin ohjelmistotuholainen on tietokoneen käyttäjä, joka ei osaa. Monet eivät toimi pahalla mielellä vaan ymmärtämättömyyttään.

Uudet radiotaajuisen tunnistamisen (RFID) tatkaisut sieppaavat tehon (ja tietoa), missä sitä on saatavana. RFID-tunnisteita alkaa olla kohta kaikkialla, jatekniikka kehittyy entistä älykkäämmäksi ja halvemmaksi. Tällöin alkaa korostua valvonnan ja yksityisyyden välinen arvostus.

==> Lue lisää



Comments:
Kaikki aktiiviset kansalaiset sekä yritysten ja muiden organisaatioiden henkilöt ovat tänään tietokoneiden ja erityisesti tietoverkkojen vakituisia käyttäjiä. Miksi he eivät sitten osaa? Onko niin, että IT-suunnittelijat ja tietoturvan suunnittelijat ja kehittäjät ovat tehneet järjestelmät niin vaikeiksi, että siitä aiheutuu ongelmia myös tietoturvallisuudessa. Esim. terveydenhoidon tietojärjestelmien käytöstä (käyttäjinä erityisesti lääkärit) on aiheutunut jopa ihmishenkien menetyksiä. Ei tieliikenteessä käyttäjien tarvitse paljoa osata tekniikkaa tai hallintajärjestelmiä. Riittää kun noudattaa yksinkertaisia liikennesääntöjen ohjauksia. Eikö tietoliikenteessä pitäisi olla samoin?
 

Lähetä kommentti



<< Home


Tämän blogin "blogimestarina" ja verkoston yhteyshenkilönä toimii Juhani Anttila, e-mail: juhani.anttila@telecon.fi

Creative Commons License
Tämän blogin aineistojen
käyttöoikeutta koskee
Creative Commons
lähde mainittava 3.0 -lisenssi
.